De deelnemers van Culinair Heiloo

Herberg Jan

Herberg Jan

In de oude herberg van Heiloo vindt u restaurant/grand cafe Herberg Jan! Wij zijn elke dag geopend vanaf 09.00.
Een gezellig en sfeervol eetcafé waar u heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren.Maar ook voor een overheerlijke kop koffie of een borrel bent u van harte welkom!
www.herberg-jan.nl

Wijndijck

Wijndijck

Wat is er mooier dan wijn halen rechtstreeks bij de wijnboer vandaan? U kunt daar ruiken, proeven beoordelen en van alles vragen over die wijn. Idealer kan het niet. U moet er alleen even een flink aantal kilometers voor rijden en….. die wijnen vinden het meestal ook niet écht fijn in uw bloedhete kofferbak op de weg terug.

Om het u iets makkelijker te maken biedt ‘WijnDijck’ u de helpende hand: U hoeft voor de mooiste wijnen niet naar Frankrijk want wij halen al die wijnen -héél voorzichtig- voor u naar Nederland met gespecialiseerd en geclimatiseerd transport. WijnDijck is gespecialiseerd in 100% eigen import van wijnen uit de Elzas, Bourgogne, Mâconnais, Beaujolais, Noord en Zuid-Rhône, Ventoux, Provence en  Languedoc-Roussillon, direct bij de wijnboer vandaan.

Kijk gerust op onze website : www.wijndijck.nl. Bestellen kan via de website of maak een afspraak om uw wijn bij ons te komen afhalen. WijnDijck is gevestigd in Heiloo aan De Wagenmaker 8, 1851 PX Heiloo.

De Kamer

De Kamer

Restaurant & Bar De Kamer heeft afgelopen najaar haar deuren geopend in het centrum van Heiloo, nabij het prachtige witte kerkje. Met het moderne interieur en gezellige sfeer heeft deze horecazaak een ware regiofunctie. Zo kun je plaatsnemen aan de Langste bar van Noord Holland, ruim 27 meter! Hier kun je genieten van heerlijke barista koffie, meer dan 20 open wijnen, 4 speciaalbieren van de tap en ons ruime assortiment trendy Cocktails en Gin & Tonic

Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Dampegheest

Sinds 2008 is brouwerij Dampegheest officieel. Eigenaar Kees Koot brouwt samen met zijn broer Rinus 500 hectoliter per jaar. Met tientallen vrijwilligers wordt het bier verder verwerkt tot in de fles en fust. En verkocht door heel Nederland in slijterijen en cafés.

De naam van de brouwerij is afgeleid van een verstevigd herenhuis genaamd “Huize Dampegheest”, dat van de 14e tot in de 19e eeuw in Limmen heeft gestaan. Het toeval wil dat er zelfs een bierbrouwer “Gerrit Schouten” van de Haarlemse brouwerij “De Olyphant” heeft gewoond van 1632 tot 1680. In 1846 is het huis helaas gesloopt. Het silhouet van dit huis is in het logo van brouwerij Dampegheest verwerkt.

Keuken met Karakter

Keuken met Karakter

Op de unieke locatie landgoed Willibrordus bevindt zich restaurant Keuken met Karakter

Keuken met Karakter, een culinair hoogstandje op het landgoed Willibrordus . Met een lunch & diner kaart die net even anders is ( zie onze website)

www. keukenmetkarakter.nl

Ook dit jaar weer aanwezig op Culinair Heiloo

Mocca D'or

Mocca D'or

Mocca d’Or ontwikkelt zich verder tot een landelijk bekend koffiemerk met een A-merk positionering richting horeca en koffie- thee speciaalzaken.
We onderscheiden ons met een kwalitatief bijzonder goed ambachtelijk product en koffieconcepten waarbij koffiebeleving en uitstraling centraal staan en een kwalitatief uitstekend service apparaat in relatie tot distributie en onderhoud van apparatuur. Wij bieden een direct full service concept in Out of Home en specialistische retail.
Het full service concept waarborgt directe binding met u als klant, geeft ‘voeding’ aan de beleving van koffie en biedt innovaties op het gebied van koffie, beleving en uitstraling.

Kaashuis Tromp

Kaashuis Tromp

Alweer 10 jaar runnen annemarie en willem met enorm veel plezier en inzet hun kaasspeciaal zaak in winkelcentrum ’t loo. Met altijd minimaal 240 soorten kaas op voorraad is er voor eenieder wat wils. Met name het enorme aanbod in boerenkazen uit zowel binnen – als buitenland is indrukwekkend. Door met de juiste leveranciers de inkoop te bepalen en deels ook zelf af te rijpen is kaashuis tromp in staat om altijd een perfect stuk kaas te leveren. Dat hierbij rekening wordt gehouden met de seizoenen is vanzelf sprekend. Met name kazen uit het buitenland zijn veelal seizoens gebonden. Maar ook in nederland, denk aan onze vermaarde graskaas!

Sinds een aantal jaren wordt er intensief met de mannen van wijndijck samengewerkt. De mooiste kazen met de prachtigste wijnen! Meer en meer komen er bijzonder mooie kaas – wijn combinaties naar boven. Die laten we natuurlijk graag proeven. De mooiste; is altijd persoonlijk, maar de blu 61, italiaans blauw gerijpt in de passito (2e wijn van de barolo most) en afgewerkt met geconfijte cranberry’s samen met een mooie oude (1998!!) Gewürztraminer van grüss is werkelijk om weg te smelten zo lekker….

Maar ook met het uitgebreide bier assortiment hoeft de lekkerbek niets aan zich voorbij te laten gaan. Jaarlijks wordt er dan ook de grote heilooër kaas en bier proeverij georganiseerd.

Miss Bean

Miss Bean

De mooiste en lekkerste taartjes vind je bij Miss Bean, 100 % biologisch, glutenvrij, suikervrij en vegan.

Miss Bean is geboren als Lotte Blesgraaf en heeft als missie om gezond eten voor iedereen makkelijk, leuk en lekker te maken. Daarom leert ze je de fijne kneepjes van het veganistisch koken. Geen pakjes of zakjes maar koken met pure en eerlijke producten en dat proef je.

The Dutchef

The Dutchef

Na zo’n 10 jaar horeca- en vier jaar BBQ-ervaring hebben wij besloten om The Dutchef te beginnen. We verzorgen BBQ catering op diverse partijen, feesten en festivals maar ook BBQ workshops voor kleine en grote groepen.

Sinds twee jaar doen wij in onze vrije tijd mee aan internationale (KCBS) BBQ wedstrijden.  Eigenaar Thomas Slinkert vormt samen met Danny van Oers Het team: The Dutchef. “De wedstrijden doen wij altijd met zeer veel plezier. Vorig jaar hebben wij een aantal leuke trips gemaakt naar Hongarije, Duitsland, en Belgie. Dit jaar gaan we onder andere naar Duitsland, Engeland en Denemarken”